Inligting

Die vinnige - Gesoekte plakkaat


Portrait

naam: Swifts
Latynse naam: Apus apus
klas: Voëls
grootte: ongeveer 15 cm
gewig: 35 - 45g
ouderdom: 10 - 20 jaar
voorkoms: bruin tot swart verekleed
geslagsdimorfisme: Ja
voeding tipe: Insectivore (insectivore)
kos: Kewers, spinnekoppe, vlieë
verspreiding: Europa, Asië, Afrika (oorwintering)
oorspronklike oorsprong: Sentraal-Europa
Slaap-wakker ritme: dagblad
habitat: oorspronklik rotstelers, nou in gebiede wat deur mense bewoon word
natuurlike vyande: Hawk, sparrowhawk, arenduil, uiluil
seksuele volwassenheid: ongeveer die ouderdom van drie
paarseisoen: Mei - Julie
broeiseisoen: ongeveer 21 dae
koppelaar grootte: 2 - 3 eiers
sosiale gedrag: kolonievorming
Van uitsterwing: Nee
Verdere profiele van diere kan in die ensiklopedie gevind word.

Interessante feite oor die vinnige

  • Die vinnige of Apus-apus beskryf sy eie soort binne die matrose voëls.
  • Dit is wydverspreid in Sentraal-Europa en gaan as 'n trekvoël in die herfs na Afrika, in die suide van die winterkwartiere van die Sahara.
  • As 'n langafstand-trekarbeider, is die vinnige pas perfek aangepas by die lang vlugte wat hy in die loop van sy staptogte moet hanteer.
  • Swifts het lang vlerke wat 'n sekelvorm gee as hulle uitgestrek is en perfek is om te gly.
  • Saans herinner swaaie baie aan swaeltjies, maar hou nie daarmee verband nie.
  • Swifts het 'n konstante monochroom bruin of grys-swart verekleed, met die uitsondering van 'n wit tot liggrys ronde kol by die keel.
  • Hulle is effens groter as swaeltjies met 'n vlerkspan van ongeveer veertig sentimeter en het 'n gevurkte stert en 'n ronde kop met groot oë en 'n kort, afgebuigte snawel.
  • Die vinnige is eintlik 'n boom- en rotskweker wat as kulturele opvolger soek, maar in hoë geboue broei.
  • Daarom word swaai van vandag ook in stede, dorpe en plase aangetref, waar hulle hoog in torings, ou geboue en fabrieke nesmaak.
  • Aangesien baie ou geboue gerehabiliteer word, word die broeiplekke van die swaai, wat in menslike nedersettings is, toenemend verlore.
  • Swaaie is duidelik te herken deur hul eienaardigheid om langs geboue te vlieg, asook hul skril en hoë stemme gedurende die broeiseisoen.
  • Sy Griekse naam Apus apus skuld die vinnige, wat ook bekend staan ​​as 'n toring-sluk, die indruk dat hy amper voetloos is met sy kort bene in vlug.
  • Hierdie uitstekende vliegvanger vang sy kos uitsluitlik in die lug. Veral vlieënde insekte en spinnekoppe, maar ook luise, miere en kewers word geteiken en opgeneem.
  • Swaai broei vanaf Julie in kolonies. Afhangend van die weersomstandighede, word maksimum 25 eiers per koppelaar vir tot 25 dae geïnkubeer. Afhangend van die temperatuur, bly die jong voëls tussen 37 en 55 dae in die nes.
  • Die lewensverwagting van die vinnige is 'n maksimum van twintig jaar.